ons zeemansverhaal

Toen einde 2013 ene Michel V.K. het idee lanceerde dat Herentals rijp was voor een “zeemanskoor”, werden er grote ogen getrokken. Nochtans was er water genoeg, aldus insiders, want met de Nete, het Albertkanaal, de Kempische Vaart, het Netepark, de Jachthaven en zelfs de “gedempte vaart”, kon het niet anders of menig zoetwatermatroos zou er zich in zijn sas voelen. 

Enkele stoere zeemannen namen het roer in handen en prompt monsterden 29 zeebonken aan voor een eerste optreden in ’t Hof op 11 mei 2014.

Na optredens in de Cafés-Chantant van De Gagel, het Dream Cruise Concert van het college-harmonieorkest, IJsselstein in Holland, de jachthaven, het rusthuis St.Anna, het culturele evenement Montmartre in het begijnhof, ‘A happy day with Noi-Ga-Zee’ en ‘Cruise in Thals’ in ‘t Schaliken, ‘Schipper Ahoy’ in Noorderwijk en Poederlee, 2x Zeemansplezier in de Chapelle Imperial en in de spiegeltent op de Markt in Herentals is de geestdrift van het Hertals Zeemanskoor niet meer te temperen.

De groep bestaat vandaag reeds uit 60-tal enthousiaste “zeemannen”, en misschien word jij wel onze nr 61. Repeteren doen we in onze haven, het Molenhuis bij Simonne, à rato van één à twee repetities per maand op een dinsdagavond.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now